3+1 Εύκολα Βήματα Για Ένα Πιο Οικολογικό Σπίτι

 1. Βάλτε το πλυντήριο ρούχων το βράδυ
  Οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας συχνά έχουν υψηλότερες τιμές κατά τις ώρες αιχμής κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της αυξημένης ζήτησης. Για να μειώσετε το κόστος, βάλτε το πλυντήριο ρούχων και πιάτων σας μετά το δείπνο ή νωρίς το πρωί.
 2. Χρησιμοποιήστε κρύο κύκλο για το πλύσιμο ρούχων
  Το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του πλυντηρίου σας δαπανάται για τη θέρμανση του νερού. Ωστόσο, το κρύο νερό μπορεί να καθαρίσει τα ρούχα σας εξίσου αποτελεσματικά. Αλλάζοντας σε πλύσεις με κρύο νερό για αρκετά φορτία την εβδομάδα θα μπορούσατε να εξοικονομήσετε έως και 37,54 ευρώ ετησίως.
 3. Μεγιστοποιήστε την αποδοτικότητα του πλυντηρίου πιάτων σας
  Κάντε δύο προσαρμογές στις συνήθειες πλύσης των πιάτων σας για να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα. Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων μόνο όταν είναι πλήρως γεμάτο. Παραλείψτε το προπλύσιμο των πιάτων κάτω από τρεχούμενο νερό – απλά ξύστε τα υπολείμματα φαγητού στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA), αυτό μπορεί να εξοικονομήσει έως και 20 γαλόνια νερού ανά φορτίο. Επίσης, η χρήση του πλυντηρίου πιάτων είναι γενικά πιο οικονομική από το πλύσιμο στο χέρι.
 4. Συντηρήστε το ψυγείο σας
  Οι σωλήνες πίσω από το ψυγείο σας μπορούν να συγκεντρώσουν βρωμιά, αναγκάζοντας το να χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια και να αυξάνει το κόστος του ηλεκτρικού σας λογαριασμού. Καθαρίζοντας αυτούς τουσ σωλήνες μηνιαίως με μια βούρτσα καθαρισμού μπορείτε να βελτιώσετε την αποδοτικότητά του.

Compare listings

Compare